not starting

Go down

not starting

Post  Laurence_p*wiz on Sat 29 Sep 2018, 5:37 pm

Hey there bandit aficionados,

So, moved house and started a new job. when we moved the bandit had a flat battery so we pushed her onto the trailer.  found some free time today about 5 months later and decided id give her a run on a private road.  So battery was charged, tank off and dumped, carbies all drained, new plugs, new fuel and tank back on, carbies primed.  and shes a no go.

it will turn over, occasionally splutter, with a sporadic back fire.

soo plugs out and there is spark, drained carbies again, primed, and checked all plugs, all were wet....


so i have fuel and spark but no idle.


any assistance will be appreciated, cheers.

Laurence_p*wiz

Posts : 17
Join date : 2017-11-12
Age : 33
Location : Tongala

View user profile

Back to top Go down

Re: not starting

Post  Laurence_p*wiz on Sun 30 Sep 2018, 6:50 pm

soooo, i pulled the carbies off and cleaned out the float and needle assembly, it was pretty clean, but never hurts to clean stuff. still a no go.

   
turns out that even though i had spark it wasnt sparky enough.  so after a little digging and what not i discovered that the little jigger that hides behind the right hand engine cover  (icu i think) was ever so slightly loose, about 1/16th of a turn.  tightened it up, plugs back in, and with a cough and a splutter and a bang she fired up and was a bit rough for a min or so and then she came good, like really good.  purrs like a wee kitten.

wasn't a bad day and a half in the shed. 

 currently have splattered bugs on my helmet visor      Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing

Laurence_p*wiz

Posts : 17
Join date : 2017-11-12
Age : 33
Location : Tongala

View user profile

Back to top Go down

Re: not starting

Post  paul on Sun 30 Sep 2018, 7:14 pm

Good outcome ............... cheers

_________________
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.






avatar
paul

Posts : 7313
Join date : 2011-08-19
Age : 66
Location : Morphett Vale Sth. Aust.

View user profile

Back to top Go down

Re: not starting

Post  truck on Sun 30 Sep 2018, 10:21 pm

@Laurence_p*wiz wrote: . . . . currently have splattered bugs on my helmet visor      Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing

It's a good feeling having those bugs on the visor.  Very Happy Nice work!
avatar
truck

Posts : 528
Join date : 2011-04-14
Age : 52
Location : Queensland Proud!!

View user profile

Back to top Go down

Re: not starting

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum